Echtscheiding en je eigen woning

Het komt helaas vaak voor dat mensen gaan scheiden. Hier komt, naast het emotionele deel, ook financieel veel bij kijken. Een scheiding kan namelijk veel gevolgen hebben voor je financiële situatie, zeker gezien de veranderde wet- en regelgeving. Sinds 1 januari 2013 is het namelijk verplicht om een nieuwe hypotheek in 30 jaar annuïtair of lineair af te lossen in maximaal 30 jaar. Alleen dan heb je nog recht op de hypotheekrenteaftrek.

Als je gaat scheiden en je wilt in de woning blijven wonen dan zul je de hypotheeklasten alleen moeten gaan dragen. Een hypotheek is natuurlijk niet het enige wat bij een scheiding verandert.

Hoe is het bijvoorbeeld geregeld met:

  • De kinderen? Is er sprake van co-ouderschap?
  • Verdeling van het vermogen of leningen?
  • Zijn de pensioenen verevend?

Het belangrijkste is dat jullie er samen goed uitkomen. Mocht je hiervoor een bemiddelaar willen inschakelen, dan kan ik je in contact brengen met een (echtscheidings) bemiddelaar. Ik heb meerdere partijen binnen mijn netwerk beschikbaar die je hier bij kunnen helpen.

Als alles is besproken en vastgelegd in de akte van verdeling en een echtscheidingsconvenant, kan ik jouw financiële mogelijkheden in kaart brengen.

Ik help je graag. Maak een vrijblijvende afspraak met mij via 06 127 80 367, of stuur een mail naar info@abfinancieeladvies.nl.